NewFoss werkt intensief samen met Huhtamaki, een wereldspeler in de verpakkings-industrie. Waar de vraag naar de verpakkingsproducten van Huhtamaki groeit, staat de toevoer van de grondstof onder druk. Door digitalisering van de communicatie en de dalende oplagen van kranten en tijdschriften is er steeds minder oud papier.

Om dat probleem het hoofd te bieden ontwikkelde Huhtamaki, samen met NewFoss, eierdoosjes gemaakt van grasvezel. NewFoss verwerkt natuurgras, aangeleverd door Staatsbosbeheer, tot een lignocellulose vezel. Deze Biobased grondstof wordt bij Huhtamaki verder verwerkt tot kartonpulp voor de productie van molded-fiber.

Als eerste Biobased product produceert Huhtamaki de groene Biobased eierdoosjes, die voor 50% bestaat uit de NewFoss vezel. De verpakking biedt hetzelfde beschermingsniveau als de andere eierverpakkingen van Huhtamaki en is volledig recyclebaar. De innovatieve eierdoosjes liggen in de schappen van de grote supermarkten (o.a. Albert Heijn en Jumbo). In de retail worden de Biobased verpakkingsmaterialen goed ontvangen waardoor de vraag naar NewFoss vezel in de komende jaren sterk zal stijgen. De ‘groene’ grasverpakking past in het op verduurzaming gerichte beleid van Huhtamaki.

 • Eierdoosjes

  bestaand uit 50% grasvezels

 • Grasvezels

  Gewonnen uit natuurgras

 • Recyclebaar

  En biologisch afbreekbaar

 • Verduurzaming

  Van het productieproces

 • Minder gerecycled papier

  in de keten door digitalisering